Yatak odanızın görünümünü belirleyen iki temel öge, yatak ve gardıroptur. Yataklar, konfor sağlama ve dinlendirici bir alan oluşturmanızı sağlarken yatak odası dolapları ise kıyafet ve aksesuarlarınızı düzenlemenize yardımcı olur. Küçük ya da büyük fark etmeksizin tüm yatak odalarına uyumlu yatak odası dolap modelleri mevcut olduğundan sade, modern ve klasik mekanlar elde edebilir ve aynı zamanda eşyalarınızı maksimum verim elde ederek düzenleyebilirsiniz. Çünkü bu tür yatak odası dolapları sürgülü, akordeon, çekmeceli, bölmeli ve daha pek çok farklı özellikle depolama çözümleri sağlar. Aynalı, lake, ahşap, MDF, kapaklı, köşe modül gibi her ihtiyaca ve her zevke uygun yatak odası dolabı bulmak mümkündür. 

Yatak Odası Düzeni için İşlevsel Dolap Modelleri

Modern ve işlevsel yatak odası dolapları, kıyafetlerinizi, ayakkabılarınızı veya aksesuarlarınızı saklayabileceğiniz ideal depolama alanlarıdır. Hem eşyalarınızı düzenleyebilir hem de dekorasyon stilinizi tamamlayabilirler. Çünkü yatak odası dolap modelleri kullanım alışkanlıklarınıza uyumlu, göze hitap eden ve son derece işlevsel seçeneklerden oluşur. Bu nedenle yatak odası gardıropları seçerken stil, malzeme ve ölçüleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Tercih edebileceğiniz popüler yatak odası dolapları ve özellikleri ise şöyle sıralanabilir: 

  • Kapaklı dolap: Klasik kapaklı dolaplar, içinde rafları, askılıkları ve bazı modellerde çekmeceleri olan işlevsel mobilyalardan biridir. Hemen her dekorasyona uyumlu seçenekleri bulunur ve tek parça seçeneklerinin yanı sıra köşe dolap, sağ-sol modül gibi eklentilerle farklı ölçülerde büyük bir dolap elde edilebilir.
  • Sürgülü dolap: Klasik kapak yerine daha küçük alanlar için tercih edilen sürgü kapaklı modeller, klasik yatak odası dolapları ile aynı özelliklere sahiptir. Farklı renk ve ölçülere sahiptir, sadece kapakları dışarı değil, iç kısımda sağa-sola açılarak mekanınızda yer kaplamaz.
  • Köşe dolap: Büyük bir giyinme odası elde etmek isteyenlerden yatak odasında çok fazla depolama alanı bulunmayanlara kadar herkese hitap eden köşe dolaplar tek başına ya da eklentilerle kullanılabilir.
  • Akordeon dolap: Kapak tasarımı ile farklı kullanımlara hitap eden dolap modelleri diğer yatak odası dolapları gibi raflı, bölmeli, askılı ve çekmeceli seçeneklerden oluşur. Modern tasarımlı kapakları sayesinde dekorasyon stillerine uyum sağlar ve kapak esnek mekanizması sayesinde katlanarak açıldığı için geniş bölmelere rahat ulaşım sunar.

Her Yatak Odasına Uygun Dolap Ölçüleri

Yatak odası dolapları, en az 2 kapaklıdır ancak 3, 4, 5, 6 ve daha fazla kapaklı modellere de ulaşılabilir. Bununla birlikte sahip olduğunuz büyük ya da küçük alanları değerlendirebileceğiniz yatak odası dolabı ölçüleri arasından da seçim yapabilirsiniz. Örneğin 250 cm genişliğinde bir duvarınız varsa 250 cm'lik modelleri tercih edebilir ya da iki adet 2 kapaklı dolap modellerini de birleştirebilirsiniz. Bununla birlikte yatak odası gardıropları derinlik ve boy açısından da farklı ölçülerden oluşur. Yüksek tavanlı odanız için 200 cm ve üzeri boya sahip yatak odası dolapları gibi seçeneklere göz atabilir, odada fazla alan kullanmadan dikey depolama alanı elde edebilirsiniz. Aynalı, ahşap, MDF ve farklı malzemelerle zengin görsellere sahip yatak odası dolap modelleri sadece gardırop değil, şifonyer ve komodin gibi tamamlayıcılar olarak da sunulur. Bu sayede depolama alanlarınızı çekmeceli ve daha az yer kaplayan dolap seçenekleri ile genişletebilir, odanın farklı kısımlarına düzenleyiciler yerleştirebilirsiniz.

Küçük Yatak Odası Dolap Çözümleri

Küçük yatak odası düzenleme söz konusu olduğunda seçenekleriniz gardıroplar ile sınırlı değildir. Yatak odası dolapları, sürgülü ve akordeon kapak sistemlerinin yanı sıra çeşitli ölçüleri ile sahip olduğunuz alana uyum sağlayabilir. Bu dolap çeşitleri köşelere yerleştirilerek alandan çok daha fazla verim almanızı sağlayan köşe modülünün yanı sıra komodin ve şifonyer gibi tamamlayıcılardan oluşur. Dilerseniz asılması gereken gömlek, elbise ve etek gibi kıyafetleriniz için bol askı alanı sunan köşe modelleri tercih edebilir,çekmece ve bölmelerle yatak odası dolap düzeninize katkı sağlayan şifonyer modellerini tercih edebilirsiniz. Komodin ve şifonyerler katladığınız kıyafet ve aksesuarlarınız için ideal seçeneklerdir. Aynı zamanda yatak başı mobilyası olarak sunulan komodinler, aydınlatma ögeleri, kitaplar ve yatak başı sürahiniz için de uygundur. 

Yatak Odası Dolap Düzeni Nasıl Olmalı?

Yatak odası dolap düzeni, tüm odanın görünümünü etkileyeceği için dekorasyonda dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Öncelikle alanlarınıza ve dekorasyon stilinize uygun aynalı, köşe, sürgülü ya da kapaklı bir model seçmelisiniz. Dolap seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu ise askı ve raf sayısıdır. Askılar, raflar ve çekmeceler kıyafetleriniz, aksesuarlarınız için yeterli miktarda ve ölçülerde olmalıdır. Bu sayede her eşyanızı düzgünce yerleştirebilir ve yatak odanızı düzenli bir hale getirebilirsiniz. Yetersiz depolama alanı odanızın dağılmasına ve karmaşık görünmesine sebep olur. Bu nedenle yatak odası dolap seçenekleri ile birlikte küçük depolama sağlayan mobilyalar da oldukça önemlidir. Küçük yatak odası depolama çözümlerinde köşe modeller oldukça işlevseldir. Diğer alanlara göre daha işlevsiz olan duvar köşelerini değerlendirmenize olanak tanır. 

Köşe dolapları, odanızın boş kalan herhangi bir köşesine yerleştirebilir, yatağınızı odanızın tam ortasına konumlandırabilir ve bu iki büyük mobilyadan arta kalan alanları aynalı bir şifonyer, komodin ve dresuar ile tamamlayabilirsiniz. Daha ferah ve geniş yatak odalarında ise farklı ölçülere sahip modüller sayesinde kendi giyinme alanınızı yaratabilir, kişisel zevk ve ihtiyaçlarınıza uygun dilediğiniz ölçüde dolaba sahip olabilirsiniz. 

 

Yorum Yap!

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir